У вівторок, 11 грудня, пройшло засідання конкурсної комісії, на якій розглядали питання щодо кандидата на посаду директора КП "Санаторій матері і дитини "Пролісок".

Читайте також: Голова Волинської ОДА вразив оцінкою рівня розвитку міста Ківерці

Конкурс був оголошений 1 листопада цього року. До участі було допущено 7 кандидатів, які озвучували сьогодні свої програми, повідомляє прес-служба Волинської облради.

Своїми планами поділилась Олександра Антонюк. Пріорітетом в її роботі буде розвиток іпотерапії в санаторії, для того, щоб оздоровлювати дітей з аудитизмом та дорослих з "синдромом менеджера".

Крім того, в планах претендентки – співпраця з навчальними закладами для оздоровлення студенської молоді, розвиток туризму та покращення рекламного менеджменту.

Претендент на посаду Олена Кузьменко переконувала членів комісії, що працюватиме над тим, щоб суттєво збільшити прибутки комунального підприємства.

Серед озвучених пропозицій: створення дочірнього підприємства з виробництва мінеральної води, співпраця з туристичними агенствами, вдосконалення програм оздоровлення, продаж послуг відпочинку біля водойми санаторію людям, які не відпочивають з санаторії.

Наступним до конкурсу був допущений Ігор Лісовський, який не прибув на  засідання комісії.

Участь в конкурсі взяла і Гремяченський сільський голова Наталія Мельник, яка має досвід роботи в оздоровниці.

Вона говорила про потребу в залученні міжнародних грантів для розвитку санаторію. Серед планів претендентки – покращення матеріальної бази "Проліска", окультурення паркової зони, вдосконалення послуг та збереження кадрів.

Читайте також: Повідомили, скільки не вистачає на зарплату працівникам Ковельської поліклініки

Депутат Ігор Лех запитував Наталію Мельник про її позицію щодо водолікувального корпусу, який, перебуває на балансі санаторію, але у власності Гремяченської сільської ради.

Вона категорично заявила, що вважає таку ситуацію справедливою відносно Гремяченської громади. Депутати нагадали, що проект будівництва водолікувального корпусу співфінансувався  з обласного бюджету. (Загальна вартість проекту – 2 млн 48 тис. євро. З обласного бюджету виділено – 2 млн грн тільки на корпус, а всього – 184,5 тис євро як  умова співфінансування. Обласна рада - головний партнер проекту, а решту вкладала гміна Біща – 20,3 тис. євро).  Наталія Мельник апелювала, що, у свій час, сільська рада виділила 100 тис. грн для виготовлення проектно-кошторисної документації.

Оксана Бугайчук озвучила свою програму розвитку оздоровниці. Насамперед, кандидат на посаду хоче поліпшити умови і корпусах, де проживають  пацієнти. Озвучувалися й інші плани щодо вдосконалення роботи санаторію.

Також Оксана Бугайчук говорила про необхідність збереження кадрового потенціалу оздоровниці і наміри конструктивно працювати з нинішнім колективом, який вважає достатньо професійним.

Претендувала на посаду і багаторічний керівник оздоровниці, депутат облради Валентина Касарда.

Вона говорила про потребу в поліпшенні комп'ютерного парку оздоровниці, виходу на міжнародні ринки та розвиток рекреаційної зони. Пані Касарда вважає, що Волинь повинна мати статус курортної зони і переконує депутатів підтримати цю ідею.

Читайте також: Сімейний бізнес: волинський санаторій "Пролісок" перевірила ревізійна комісія

Останнім виступав нинішній заступник директора санаторію з медичної частини Леонід Оксенюк.

Він заявив, що, насамперед, працюватиме над тим, аби зберегти нинішній колектив. Він також планував призначити своїм заступником Валентину Касарду. Серед інших планів – будівництво реабілітаційного відділення для післяінсультних хворих.

За результатами голосування, яке, згідно з Положенням, відбувалося у закритому режимі, комісія рекомендувала укласти контракт з на посаду директора санаторію з Оксаною Бугайчук.

Наразі готується відповідний проект рішення сесії обласної ради, який попередньо  розглядатиме майнова комісія. З терміном дії контракту депутати визначатимуться на сесії.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter