Луцьк очікує кошти від держави для розрахунку в належному розмірі з працівниками пунктів вакцинацій проти коронавірусу.

Читайте також: У МОЗ хочуть дозволити працювати закладам без обмежень у період жорсткого карантину

Про це йшлося 17 серпня під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, на якому розглянули проєкт рішення Про звернення щодо державних зобов’язань по фінансуванню пакетів надання медичних послуг у рамках програми державних гарантій медичного обслуговування населення, пише ІА Волинські новини.

Заступник керівника управління охорони здоров’я Луцької міської ради Віктор Глухманюк розповів, що кількість вакцинацій збільшується, обсяг роботи в пунктах вакцинації проти коронавірусу, відповідно, зростає, а фінансування в належному розмірі від держави не надходить. Так, щодня, включаючи вихідні, в Луцьку від коронавірусу щеплення отримують до 1 000 осіб.

«Це досить важка, клопітка робота, дуже велике навантаження. Також є виїзні бригади. Після вакцинацій ще потрібно внести дані в систему. Інколи ця робота триває до 01:00», – сказав він.

Депутат, директор Луцького центру первинної медичної допомоги Ігор Гнетньов додав, що нерідко до процесу внесення даних залучають навіть водіїв виїзних бригад вакцинації.

Читайте також: Стало відомо, коли в Україні вакциновані проти COVID матимуть переваги

За наявною інформацією, як повідомив Віктор Глухманюк, у Луцьку проти коронавірусної інфекції вже вакциновано 78% медичних працівників. Наприклад, персонал управління охорони здоров’я Луцької міської ради щеплено на 100%.

Очікують, що результати вдасться покращити, адже поки деякі працівники медичних закладів перебувають у відпустках.

Відзначимо, колективного імунітету можна досягти за умови наявності 80% населення, що перехворіло чи отримало вакцину.

Депутат, директор департаменту освіти Віталій Бондар повідомив, що кількість щеплених працівників освітніх закладів набагато менша.

«Поки у професійно-технічних училищах – понад 38% [вакцинованих], у дошкільних закладах – понад 7%, а у закладах загальної середньої освіти – понад 27%», – зазначив він.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook