Коли ТОВ "Біо Пек" заборонили скидати відходи на поля фільтрації Гнідавського цукрового заводу, на підприємстві почали шукати відкриті каналізаційні люки, які підключені до міської каналізації, і зливати мелясну барду, яка разом з каналізаційними відходами спричиняє нестерпний запах у місті, вважають у відділі екології міської ради. Про це йшлося 4 липня під час виїзного засідання тимчасової міжвідомчої комісії на полях фільтрації Гнідавського цукрового заводу, повідомляє ІА Волинські новини.

Читайте також: Сморід у Луцьку : Луцькрада звернулась до прокуратури (документ)

Начальниця відділу екології міської ради Оксана Тарабанюк повідомила, що учора до Луцької міської ради звернулися люди, які повідомили про неймовірний сморід в районі Мамсурова. Коли туди приїхала група ГШР, то побачили, що в каналізаційному колодязі, який належить підприємству "Дмитрук", просто бурлила коричнева барда, яку можна відрізнити неозброєним оком. Вже через дві години її виявили оператори КНС №4, які побачили коричневу рідину в стічних водах, а згодом її виявили по всьому місту.

Вона пояснила, що запах на полях фільтрації, де зливали відходи, і по всьому місту відрізняється, оскільки мелясна барда змішується з каналізаційними відходами міської каналізації, які мають свій своєрідний запах.

Читайте також: Луцьк задихається в смороді: провокація заводу "БІО-ПЕК"

"Доказом того, що смердить не каналізація, є те, що каналізація пливе самоплинно, натомість воду подають напірними колекторами. Тобто каналізаційні відходи пливуть самочинно, але залпових викидів каналізації не буває, а ми по всьому місту фіксуємо різкий запах від зливової решітки.

Від каналізації постійно однаковий запах, а люди, які скаржаться, описують його, як гнилісний запах м’яса", – зазначила Оксана Тарабанюк.

З її слів, коли "Біо Пек" заборонили скидати свої відходи на поля фільтрації цукрового заводу, вони почали шукати каналізаційні люки і зливати мелясну барду туди.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook