Луцький терорист Максим Кривош потрапив до СІЗО після того, як захопив автобус із заручниками наприкінці липня.

Читайте також: Вибачився та роздав долари: як луцький терорист Кривош виходив з автобуса та здавався правоохоронцям (відео)

Він розраховував на особливе ставлення до себе, але цього не сталося. Кривоша виводять виключно в наручниках і він вирішив на знак протесту оголосити голодування, – пишуть "Факти".

На голодуванні він просидів 13 днів і за цей час скинув лише 500 грам.

У СІЗО припускають, що з Кривошем ділилися їжею співкамерники.

Журналіста-дослідника Сергія Крайвановича зацікавила біографія терориста. Він знайшов у ній чимало цікавих деталей.

Кривош з 16 років був на олівці у оперативників. Він був складною дитиною у батьків, жив окремо.

Оперативники прозвали Кривоша бандитом-режисером і розбійником-театралом, тому що він постійно вигадував щось нове. У 2005 році його засудили до 8,5 років за розбій. Тоді він створив банду, яка грабувала покупців на Луцькому авторинку.

Читайте також: Луцький терорист прокоментував версію про гроші, які роздавав пасажирам

– Біля станції Ківерці стояло таксі. Це не таксист, а їх людина, яка питала "Ви там на авторинок?". "Так, на авторинок". Значить, люди з грошима і він їх віз. Вони переодягалися у форму Беркута. Сам Кривош був ніби командир Беркуту. Зупиняли машину, починали, обшук, вилучали гроші у людей, а в цей час таксист тікав. Всі беркутівці пах-пах і за ним. А цих кидали посеред поля, – розповів журналіст.

Справу про захоплення автобуса із заручниками розслідує СБУ. Коли вона потрапить до суду – невідомо, тому що експертам належить провести кілька десятків різних експертиз. Однак Кривошу за скоєні злочини може загрожувати максимальне покарання – довічне позбавлення волі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook