У перший тиждень президентства лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко обіцяє знизити тарифи на житлово-комунальні послуги до адекватного рівня. Про це вона написала у себе в Facebook.

Читайте також: Прихильники Тимошенко придумали їй новий образ

"Перші кроки, які зроблю упродовж першого тижня – спишу борг бідних людей за ЖКГ! Тому що наявність цього боргу свідчить про непосильність встановлених тарифів для людей. І для того, щоб за ними розрахуватися, бідним людям скоро доведеться продавати свої нирки. Ми знімемо з них цей тягар.

Жорсткі тарифи і несправедлива система нарахування субсидій ставлять їх на межу банкрутства. Коли у людини немає жодних джерел, щоб платити, і нестачу не компенсують субсидії, коли цей тягар доводить людей до самогубства – тоді держава має допомогти і списати борги. Кожен такий випадок буде розглядатися окремо. А якщо людина має доходи і просто не платить за ЖКГ – це вже інший контекст, і жодного списання боргів для таких людей не буде", – написала Тимошенко.

Політик пояснила, що борг за комунальні послуги зумовлений не об'єктивним ринком, а "виключно бажанням вузької групи людей заробити надприбутки".

"Після приходу до влади "Батьківщина" знизить тарифи на газ до рентабельної адекватної ціни, яка буде повністю прибутковою, забезпечуватиме розвиток галузі і становитиме 80-90$ за тис. куб.м. Люди, які отримують сьогодні субсидії, продовжуватимуть їх отримувати і не платитимуть за газ більше, ніж сьогодні.

Схему "Роттердам+" ліквідую наступного дня після приходу до влади. З відповідальністю всіх, хто був замішаний в цій гіперкорупційній оборудці. Змінити вбивчу тарифну політику для українців неможливо, поки чинна влада не піде в небуття. Але їм залишилося недовго. Приблизно рік", – додала політик.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter