На Волині затвердили стратегію розвитку області на період до 2027 року. За словами директора департаменту економіки та європейської інтеграції Волинської ОДА Ігоря Чуліпи, дана стратегія є головним плановим документом розвитку Волині на довгострокову перспективу, яка складається з стратегічних, операційних цілей та завдань.

Читайте також: На Волині перейменували населений пункт

Про це йшлося 12 березня під час пленарного засідання 29-ї сесії Волинської обласної ради.

"Під час реалізації стратегії буде розроблено та подано два плани заходів. Всі проекти, які розроблятимуться, будуть відображені у плані заходів. Сьогодні неможливо передбачити все на сім років вперед, тому до стратегії будуть вноситися зміни".

"Наша область має великий туристичний потенціал, зокрема, це – істориний та рекреаційний туризм. У нас є Олика, Володимир-Волинський та Шацькі озера, які ми можемо розвивати і зробити їх великими магнітами для притягненн туристів. Також у нас є значний автомобільний потенціал. Волинь – аграрна область і наше сільське господарство потрібно ровивати, адже на цьому можна заробоятися, це ті тренди, які на світовому ринку надзвичайно прогресують. І останній наш напрям, це – наші ліси, адже при правильному підході ми теж на цьому можемо заробляти чималі кошти", – наголосив Ігор Чуліпа.

Читацте також: На реконструкцію волинського вишу виділили 10 мільйонів

Стратегічна ціль 1: підвищення конкурентоспроможності регіональної економіки. Для реалізації першої цілі заплановано підвищення інвестиційної привабливості, нарощення туристично-рекреаційного потенціалу, розвиток малого та середнього бізнесу, ефективна регіональна енергетика, підвищення продуктивності агропромислового сектору, підтримка перспективних видів аграрного виробництва.

Стратегічна ціль 2: розвиток людського капіталу та підвищення якості життя населення. Аби реалізувати другу ціль потрібно працювати над збереженням та розвитком людського капіталу, а також над створенням умов для комфортного та безпечного проживання мешканців.

Стратегічна ціль 3: розвиток інноваційної економіки (на засадах смарт-спеціалізації). Для впровадження наступної цілі потрібно збільшувати додану вартість промислової продукції в секторах смарт-спеціалізації, розвивати інноваційні інфраструктури та людські ресурси.

Читайте також: Волинянка отримала звання "Мати-героїня" (фото)

Стратегічна ціль 4: розвиток транскордонного співробітництва. Для реалізації четвертої цілі потрібно працювати в напрямку інфраструктурного забезпечення транскордонного співробітництва та стимулювання транскордонного співробітництва регіону.

Стратегічна ціль 5: раціональне використання природних ресурсів та екологічна безпека. Досягнення цілі потрібно працювати в напрямку охорони та раціонального використання водних ресурсів та зниження негативного впливу на атмосферу, покращення господарювання відходами та збереження біологічного та відновлення ландшафтного розмаїття області.

За словами голова Волинської облради, яка теж долучилася до розробки стратегії області зазначила, що робоча група зробила неймовірну роботу, аби визначити головні пріоритети і на сьогодні документ вже має правильний окрас.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook