Сім підприємців Центрального ринку звернулись у Волинський окружний адміністративний суд з клопотаннями про забезпечення позову, в яких просили заборонити зносити торгові об’єкти, які підлягають демонтажу, до прийняття судом рішення по суті. Всім їм суд відмовив у забезпеченні позову.

Читайте також: "Шоб ви виздихали": базарники Старого ринку проклинали та накинулись з бійкою на муніципалів (відео)

Відповідні ухвали суд виніс 19 червня, пише ІА Волинські новини.

Як йдеться в документі, позивачі просили зупини дію рішення виконкому, відповідно до якого їхні контейнери підлягали демонтажу, адже встановлені незаконно.

Разом з тим суд роз’яснив, що заходи забезпечення позову застосовуються судом лише у виключних випадках і, на думку суду, мотиви, наведені позивачем, не свідчать про реальний характер загрози правам та законним інтересам заявника до ухвалення рішення по суті спору.

Читайте також: У Луцьку базарники влаштували сутичку з муніципалами (відео)

Також суд зазначає, що до позовної заяви підприємці не долучили жодних актуальних документів, які підтверджують речові права на земельну ділянку, на якій розташовані контейнери. Не надано і доказів здійснення легальної господарської діяльност. Зокрема, доказів сплати податків та інших обов’язкових платежів.

Відтак суд відмовив підприємцям та не заборонив зносити контейнери на правій частині ринку до вирішення питання по суті.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook