Поліцейським Володимиру Петровцю та Івану Приходьку, яких підозрюють у діях, що призвели до смерті дитини, 4 червня суд обрав запобіжний захід. 5-річний хлопчик, якого у Переяславі-Хмельницькому поранили з вогнепальної зброї п'яні патрульні поліцейські, помер у київській лікарні 3 червня.

Читайте також: "Кирюшо, не вмирай!": що відомо про загиблого 5-річного хлопчика та поліцейських, які вистрілили йому в голову (фото)

Який запобіжний захід обрав суд

Спочатку запобіжний захід обирали Івану Приходьку. Його адвокат просив призначити запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, адвокат постраждалої сім`ї наполягав на триманні під вартою. Суд ухвалив рішення на користь сторони обвинувачення – взяти Приходька під варту на 60 діб. Запобіжний захід другому підозрюваному Володимиру Петровцю обрали такий самий – арешт на 2 місяці. Обом обрали запобіжний захід без права внесення застави, пише 24 канал.

Клопотання від ГПУ щодо обрання запобіжного заходу підозрюваним у справі надійшло до Голосіївського районного суду міста Києва 3 червня, коли система розподілу суддів уже не працювала. Саме тому судове засідання 3 числа не відбулося.

Після того, як стало відомо, що поліцейські поранили хлопчика з вогнепальної зброї, їм були вручені повідомлення про підозру за 2 кваліфікаціями – хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням вогнепальної зброї та заподіяння необережного тяжкого тілесного ушкодження. У помешканнях поліцейських провели обшуки і вилучили набої та зброю.

Читайте також: Помер хлопчик, якому в голову стріляли поліцейські

Після смерті дитини Генпрокуратура перекваліфікувала підозру правоохоронцям з хуліганства на умисне вбивство.

За статтею про умисне вбивство малолітньої дитини підозрюваним загрожує від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook