Уродженця Волині, а тепер вже громадянина Ізраїлю, якого ще кілька місяців тому мали намір посадити на довічне, відпустили на волю у зв’язку із закінченням строку давності притягнення до кримінальної відповідальності. Про це йдеться в ухвалі Ківерцівського районного суду Волинської області, пише Волиньpost.

Читайте також: "Я хороша мама": жінка, у сумці якої знайшли мертву дитину, розповіла жахливі подробиці

Наприкінці квітня цього року прокурори області повідомили, що нарешті взяли під варту чоловіка, який 26 років тому скоїв вбивство українця на території Польщі і весь цей час переховувався від слідства в Ізраїлі. За кордоном він встиг отримати нове громадянство, одружитися і от, коли через понад два десятки років вирішив навідатися до родичів в Україну, його таки затримали. Щоправда, ненадовго.

Жахлива історія трапилася в ніч з 19 на 20 липня у 1994-му році. На території Республіки Польща поблизу митного поста "Дорогуськ" троє чоловіків напали на українця. Погрожуючи розправою, ті відібрали авто і вивезли його у безлюдний ліс.

Вбивці просто лишили чоловіка помирати, не даючи йому жодного шансу. Руки міцно зв’язали мотузками і прикріпили до стовбура дерева, при тому, перев’язуючи окремо по три пальці кожної руки, аби він взагалі не міг рухатися.

Викрадений автомобіль Ford, який на той час коштував 5 тисяч німецьких марок, що еквівалентно 63 мільйонам 600 тисячам карбованців, зловмисники забрали.

Чоловік помер від виснаження і зневоднення організму у важких муках. Точної дати його смерті під час слідства встановити не вдалося, натомість, зазначають, що у такому стані чоловік міг протриматися від 20 липня максимум до 4 серпня.

Читайте також: Волинянку підозрюють у вбивстві новонародженого малюка

Двох зловмисників упіймали та засудили ще у 1996 році. Вони вже відбули покарання. Щодо третього спільника, який негайно втік за кордон, прокуратура намагалася добитися екстрадиції, однак безрезультатно.

І от днями суд дійшов висновку, що підстав для переривання давності немає. Також звернули увагу на те, що відмова суду у звільненні обвинуваченого від кримінальної відповідальності у зв`язку з закінченням строків давності буде порушенням прав обвинуваченого.

Тож співучасника жорстокого вбивства відпустили з-під варти просто у залі суду. Його звільнили від кримінальної відповідальності у зв`язку із закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності та закрили кримінальне провадження.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook