В наш час, це доволі дивна тема, проте надзвичайно актуальна. Тисячі людей обирають гомеопатію, та ще більше псують своє здоров’я.

Читайте також: Супрун назвала небезпечну епідемію, яка шириться світом

В.о міністра охорони здоров’я Уляна Супрун в черговий раз на своїй сторінці у Фейсбук підняла тему гомеопатії. 

За її словами, вона писатиме про це доти, доки в коментарях не припиняться суперечки щодо її ефективності.

Супрун пише. що ні одне належне наукове дослідження не змогло довести, що гомеопатичні препарати справді працюють. Тож дивно, щ у світі тисячі людей із різними захворюваннями віддають перевагу саме такій нетрадиційній медицині.

Найчастіше лікують застуду, мігрень чи депресією.

Читайте також: Супрун попередила про небезпеку спеки

Проте найстрашніше те, що деякі люди настільки вірять в силу гомеопатії, що власноруч штовхають себе назустріч смерті. Хворіючи важкими захворюваннями, вони перестають приймати ліки і віддають своє здоров’я гомеопатії. Зрозуміло, шо воно погіршується, а коли людина розуміє весь жах – буває вже пізно.

Так буває, наприклад, у випадках з серйозними хронічними захворюваннями чи онкологією.

Пацієнти відмовляються від дієвого та доказового лікування за наявності серйозних захворювань та наражають себе на небезпеку. Це може призвести і до летальних наслідків.

Наприклад, люди з онкологічними захворюваннями, що лікувались гомеопатією, вмирали з вдвічі більшою ймовірністю ніж ті, що не приймали такі ліки взагалі. Як пояснюють науковці, це відбувається бо пацієнти, що вирішують на користь альтернативних методів, відмовляються від прийому справді діючої терапії. Або ж звертаються за допомогою значно пізніше.

Читайте також: Дружба подовжує життя та долає біль, – Уляна Супрун

Супрун дивується популярності гомеопатії, тим паче в наш час. Наука щодня йде вперед, досягнення в сфері медицини щодня зростаються. Дивно, що українці віддають перевагу гомеопатичним засобам, а не традиційним лікам, які рятують в прямому сені їм життя.

Також існує феномен гомеопатії. Цей метод не лікує, проте прибутки від продажів вимірюються мільярдами доларів щорічно.

“МОЗ України не закуповує гомеопатію за кошти платників податків. Проте ніхто не може вберегти всіх пацієнтів від неправильного вибору, крім них самих. Довіряйте тільки тим засобам лікування, які довели свою ефективність”, – спонукає Супрун українців.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter