Влітку в Україні очікується ще велика посуха, а в багатьох частинах Європи може початися сезон гроз, який підвищує ризики повеней.

Читайте також: Туреччина відновлює авіаперельоти з Україною

Портал AccuWeather опублікував прогноз на літо і повідомив, що в Україні вже зараз розвинулася посуха і в найближчі місяці її загроза тільки виросте. За їх словами, фермери можуть зіткнутися з втратою врожаю через це явища, пише OBOZREVATEL.

"Ймовірно, це вплине на врожай під час фази зростання цього літа, і очікується нижча врожайність", – сказав метеоролог AccuWeather Тайлер Ройс.

Засуха може торкнутися врожаї пшениці, кукурудзи, ячменю, вівса, соняшника та буряка.

Говорячи про Європу в цілому, Росс зазначає два важливі чинники, які будуть формувати річний клімат – величезна кількість весняних опадів в Іспанії і суха погода в Україні і південних частинах Великобританії.

За його прогнозом, в Іспанії та Португалії опади скоро зійдуть нанівець і почнеться типова тепла літня погода. Проте, через весняних дощів до середини літа може вирости велика кількість рослинності, що може привести до частих пожеж.

У південній частині Європи, а також в східній Франції і західної Німеччини переважатиме температура близько +30-40 градусів. Це призведе до засух і навіть зниження рівня в річці Рейн. У північній і центральній Франції, Польщі, Німеччині та Данії синоптики очікують сезон гроз, дощів, градів і "руйнівних вітрів". Розпочнеться він у липні-серпні і може навіть призвести до повені.

Читайте також: За декілька днів у Луцьку розпочнеться купальний сезон

Великобританія в очікуванні дощів і гроз. Проте, в Англії і Уельсі може наступити посуха. А в Швеції, Фінляндії і Прибалтиці прогнозують одні з найбільш спокійних погодних умов в Європі.

"Кількість опадів у значній мірі буде трохи нижче норми", – зазначає синоптик.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook