Про це повідомили сьогодні, 19 червня, під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки. Загалом у нашому місті зафіксовано 341 випадок захворювання на коронавірус, завантаженість лікарняних ліжок по області при цьому становить 44.9%.

Читайте також: У Луцьку померла 5-річна дівчинка − у неї підозрюють COVID-19 (відео)

Зазначається, що останнім часом, разом із збільшення кількості захворюваних, спостерігається також збільшення скарг на недотримання вимог карантину та протиепідемічних заходів у місті Луцьку. Щоденно фіксуються нові випадки порушень на продовольчих ринках, у магазинах, громадському транспорті, про це йдеться на сайті Луцькради.

Працівниками патрульної поліції за останню добу було опрацьовано 5 таких повідомлень. Окрім того, департаментом муніципальної варти здійснюється постійне спостереження за роботою магазинів, ринків, ярмарків.

31 під’їзд багатоквартирних будинків було дезінфіковано силами ДСНС.

Читайте також: На Волині кількість інфікованих СOVID-19 продовжує зростати: де виявили найбільше хворих

Продовжується робота громадського транспорту у Луцьку. Повідомляється, що всього вулицями міста курсує 176 одиниць транспорту, а з 1 червня було перевезено вже більше 1 млн пасажирів, з яких – 320 тис. пільгові категорії населення, що входять у групу ризику.

"Ситуація складна. Це певний виклик для усієї громади, виклик для усіх нас. Я хотів би щоб ми усі дотримуватись принциповості у нашій роботі, у виявленні порушників та недопущенні порушень. На нас – величезна відповідальність за життя і здоров’я людей, тож потрібно знову і знову роз’яснювати карантинні вимоги.

Мусимо боротися за те, щоб якомога менше людей хворіло. А в цьому плані наші перші союзники – мешканці міста", – зазначив секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook