Коронавірус в Україні набирає обертів, і ситуація стрімко погіршується. Очікується, що до кінця року в добу буде більше ніж 9 тисяч заражених.

Читайте також: "В Україні не спостерігаються хвилі коронавірусу", – Ляшко

На сполох б'ють як лікарі, так і самі пацієнти. Люди скаржаться, що лікарні переповнені і їх не хочуть приймати. При цьому пацієнтів лікують прямо в коридорах. Медики говорять про те, що інфекційні та реанімації переповнені. Про це повідомляє ТСН.

В медустановах також спостерігається нестача кисню, без якого люди з важкими пневмоніями відчувають себе, як риба без води.

На випадок критичних моментів з хворими коронавірусною інфекцією влада передбачила додаткові госпітальні бази. Але залишається відкритим питання про те, чи вистачить медиків і обладнання на всіх. Адже ситуацію може погіршити ще й сезонний грип.

Лікар-анестезіолог Рівненської обласної дитячої лікарні Павло Сильковский вважає, що ситуація з COVID-19 вийшла з-під контролю. За його словами, кількість заражених буде тільки зростати, а ось введення жорсткого карантину нічим не допоможе.

Читайте також: В Україні зафіксували новий коронавірусний антирекорд: за добу виявили понад 4700 інфікованих (статистика по регіонах)

Він також зазначив, що хворіти восени складніше ніж влітку. Він говорить про те, що якби критична маса українців перехворіла на коронавірус влітку, то в кінці року в країні були б трохи кращі результати. Але тепер результати з хворими будуть гірші.

Медики також побоюються, що буде проблема з кадрами, оскільки дуже багато лікарів також хворіють на коронавірус.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook