Найбільший виш Волині – Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки офіційно перейменували, повернувшм йому стару назву. Тепер він знову називається Волинський національний університет імені Лесі Українки.

Читайте також: Яке місце посів СНУ імені Лесі Українки у рейтингу закладів вищої освіти України

Про це повідомили під час пресконференції у стінах університету, сьогодні, 25 серпня, пише ІА "Волинські новини".

Наказ про перейменування за підписом т.в.о. міністра освіти та науки Сергія Шкарлета був нещодавно оприлюднений на сайті міністерства.

Так, у наказі йдеться про те, що СНУ перейменовується на Волинський національний університет імені Лесі Українки та зазначається, що ректор Анатолій Цьось має подати на затвердження статут у новій редакції та здійснити передбачені законодавством дії, пов’язані з перейменуванням закладу вищої освіти.

Анатолій Цьось розповів, що відповідний наказ вже оприлюднений Міністерством науки та освіти України.

"Я переконаний, що Волинь заслуговує мати сучасний Волинський університет. Волинь має прекрасну історію, освітню традицію та виховала великих людей", – зазначив ректор.

Читайте також: Студенти СНУ зустрілися та поспілкувалися із екс-президентом Грузії Міхеілом Саакашвілі (фоторепортаж)

Осільки є наказ міністра, в університеті підписали наказ щодо процедури зміни назви на Волинський національний університет імені Лесі Українки, де повністю розписана процедура перейменування.

Нагадаємо, під час першого етапу обговорення перейменування Східноєвропейського національного університету громадські діячі та політики підтримали ідею перейменування та повернення старої назви. Трудовий колектив Східноєвропейського національного університету також підтримав ідею повернення навчальному закладу попередньої назви – Волинський національний університет імені Лесі Українки.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook