Екснардеп, а нині радник міського голови Києва Ігор Луценко оприлюднив у Facebook світлини, на яких зображений новий маєток українського олігарха Ріната Ахметова. Фото зроблені з дрону, і як стверджує Вікімапія, це нові володіння бізнесмена поблизу столиці.

Читайте також: Компанія Ахметова отримала більше 200 мільйонів від торгівлі електрикою

Відповідні світлини з'явилися у соцмережі 4 травня.

"Як вам взагалі? Мені подобається, хоча є куди рости. Отак живе найуспішніший український бізнесмен – будується, розвивається. Гуляє власним парком, може собі дозволити", – зауважив Луценко.

Як уточнив колишній нардеп у коментарях до публікації, маєток має площу близько 25-30 гектарів. Луценко також написав, що попри "глушилки", які працюють навколо маєтку, йому все ж вдалось зробити знімки маєтку. 

А от очільник "Центру протидії корупції" Віталій Шабунін стверджує, що цей маєток дійсно належить олігарху Рінату Ахметову. За словами Шабуніна, будівництво цього помешкання триває вже кілька років. 

Читайте також: Ахметов купив будинок короля Бельгії (відео)

Зазначимо, що раніше журналісти "Слідства.Інфо" опублікували у Facebook відео з маєтком олігарха Ріната Ахметова, яке зняте за допомогою безпілотника. Як зазначається, помешкання розташоване у селі Плюти Київської області на 20 га землі та оточене подвійним парканом.

Читайте також: Ахметов заплатив Фірташу понад 700 мільйонів доларів

До слова, журналісти "Схем" з'ясували, що нардепи, політики та держслужбовці всупереч законодавству забудовують маєтками береги річок в передмісті Києва. 

Зазначимо, статки українського олігарха Ріната Ахметова за сім років впали на 80%. У 2013 року вони становили 22,4 мільярда доларів. Це пов'язують з падінням сировинних ринків. Журналісти вважають, що зараз Ахметов думає про збереження його бізнесу на плаву, бо пандемія коронавірусу призвела до зниження цін на промислові товари.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook