Трагедія в Жабці − внаслідок пожежі ціла сім’я лишилася без даху над головою. Пожежу гасили чимало часу, та коли на місце події прибули самі мешканці оселі, то замість колишнього двоповерхового будинку застали лише згарище.

Читайте також: У селі на Волині під час пожежі загинула жінка

Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Село Жабка Ківерцівського району, близько обіду, біля 3 години дня трапилася пожежа, рятувальники гасили полум'я близько трьох годин. На щастя, у трагедії ніхто не постраждав, проте будинок згорів вщент.

Наталія Деркач – вихователька у луцькому садочку, її шестирічний син – першокласник однієї зі шкіл обласного центру, чоловік в момент пожежі теж був на роботі. Про займання й дим з будинку Деркачів повідомив сусідський хлопчик. Та коли Наталія приїхала на місце трагедії, то житло вже обгоріло повністю, як зсередини так і ззовні.

Пані Наталія із сім’єю проживали у будинку понад 8 років, мали в планах житло добудувати, та не судилося, внаслідок займання помешкання згоріло вщент. У будинку лишилися лише обгорілі стіни. На щастя певний час сім’я житиме у близьких друзів, проте Наталія бідкається – довго так тривати не може, будуть шукати квартиру.

"Ми зараз проживаємо в кумів, вони нас вчора забрали. Куми хороші, кажуть, живіть скільки хочте, але ж жити рік не будемо. Треба шукати якусь квартиру, чи тут чи в Луцьку", − бідкається жінка.

Аби загасити пожежу знадобилася допомога не лише ківерцівських рятувальників, а й вогнеборців з Луцька. Пожежники кажуть – хоч на виклик прибули дуже швидко, ліквідовувати займання було вкрай важко.

"Пожежа була досить складна, тому що на момент прибуття пожежних підрозділів будинок був значною мірою охоплений вогнем, рятувальники подали на гасіння потужні водяні стволи. На місці продовжували розбір конструкції, ну і проливання окремих осередків, які тліли або диміли. Причиною пожежі, ймовірно, поки що розглядається коротке замикання електричної мережі", − розповів Володимир Нестеров, начальник Сектору взаємодії із ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС у Волинській області.

Аби повернути оселі колишній вигляд, знадобиться далеко не один рік, і зовсім не одна тисяча гривень. Знайти бодай щось вціліле, вкрай важко, ні техніки, ні меблів, ні одягу, ні дитячих іграшок – нічого.

Тож якщо хтось має змогу допомогти хоч якимось чином родині, не стійте осторонь.

За детальнішою інформацією звертайтеся за телефоном – 050 378 7206.

Читайте також: У Луцьку горіло дві квартири


Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook