Справу Ганни Пілявської, яка покинула тіло 2−річного сина у валізі на околиці Чернівці, планують перекваліфікувати.

Читайте також: Жорстоке вбивство молодої дівчини на Волині: чоловіка засудили до довічного, але апеляція рішення скасувала (відео)

Смерть дитини настала в результаті соматичного нападу, тому про умисне вбивство не йдеться, розповів заступник начальника слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області Дем'ян Голянський.

"Матір допитали щодо виховання, обставин діагностування хвороби, які були призначені лікарі. Вона дала свідчення про те, до яких лікувальних установ вона зверталася. Усі ці свідчення були перевірені, для того, аби зробити повний аналіз розвитку хвороби. Було призначено комісійну судово−медичну експертизу для того, щоб вирішити питання, чи у разі надання вчасної медичної допомоги дитині, вона б могла вижити. Бо можна категорично говорити про те, що про вбивство матір'ю дитини ту не йдеться. Йдеться, скоріш за все, про неналежне виконання матір'ю своїх батьківських обов'язків", − сказав Дем'ян Голянський.

Додав, що Ганна Пілявська все ж знаходиться під слідством за крадіжку у Хмельницькому.

"Жінка свого часу переховувалася. На початку серпня її затримали на території Хмельницької області за вчинення крадіжки у своїх батьків. Судом їй було обрано запобіжних захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у розмірі 146 тисяч гривень. Застава не була внесена, тому вона перебуває під вартою", − розповів Дем'ян Голянський.

У серпні досудове розслідування цієї справи завершили, розгляд триває.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook