У Луцьку неповнолітній за 50 хвилин пограбував три магазини в торговому центрі міста. Про це йдеться в ухвалі суду.

Читайте також: У Луцьку чоловік з іграшковим пістолетом та у масці двічі грабував кредитну спілку

03 червня близько 13:00 години, перебуваючи в магазині "Sinsay" у ТРЦ "ПортСіті", викрав із полиці у торговельному залі жіночі шорти, жіночу майку, блузу, купальник, які у примірочній заховав собі під кофту та не оплативши за товар, виніс його за межі магазину, чим спричинив магазину матеріальну шкоду на загальну суму 822 грн..

Того ж дня, близько 13:10 години хлопець з магазину "House" викрав чоловічі футболки, які у примірочній одягнув на себе під кофту та виніс його за межі магазину, чим спричинив матеріальну шкоду на загальну суму 340 грн.

І наприкінець, злочинець завітав у магазині "Cropp", звідки намагався викрасти чоловічі шорти, вартістю 466,67 грн., які він у примірочній поклав у пакет і  вийшов за межі магазину, не оплативши за товар, однак, був помічений та зупинений працівником магазину "Cropp".

Читайте також: У Луцьку невідомий побив та пограбував чоловіка

Дії неповнолітнього кваліфіковані за ст. 185 ч.1 КК України, як умисні дії, які виразились у таємному викраденні чужого майна (крадіжка) та ст.185 ч.2 КК України, як умисні дії, які виразились у таємному викраденні чужого майна (крадіжка), вчиненими повторно, ст. 15 ч.2, 185 ч.2 КК України, як умисні дії, які виразились у закінченому замаху на таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчиненому повторно.

Обвинувачений свою вину в інкримінованих йому злочинах визнав повністю. Завдані збитки відшкодовані в повному обсязі.

Тож, в результаті суд ухвалив визнати молодика винними у вчиненні злочинів, передбачених ст.ст.185 ч.1 (Крадіжка), 15 ч.2 (Замах на злочин), та 185 ч.2 (Крадіжка) КК України. Також призначив покарання  у виді позбавлення волі на строк 1 рік 6 місяців.

Однак на підставі ст.ст. 75, 76, 104 КК України звільнив волинянина від відбуття покарання, якщо він протягом іспитового строку, не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов’язки.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook