Віце-прем'єр Італії Маттео Сальвіні заявив, що його хотіло вбити "українське угруповання".

Читайте також: Українського нацгвардійця в Італії засудили до 24 років тюрми

Про це повідомляє Новое время з посиланням на Аnsa.

"Це була одна з багатьох загроз смерті, які надходили мені кожен день. Спецслужби говорили про українську групу, яка намагалася мене вбити. Я радий, що це допомогло розкрити божевільний арсенал (зброї - ред)", – сказав він.

За словами Сальвіні, він вважає, що "ніколи не робив нічого поганого з українцями".

Раніше на півночі Італії під час обшуків у членів ультраправих угруповань вилучили арсенал зброї. У рамках слідчих дій були затримані троє осіб, в тому числі 60-річний Фабіо Дель Берджоло, колишній митний інспектор, який у 2001 році балотувався в Сенат від ультраправої групи Forza Nuova. Вони можуть бути пов’язані з найманцями на Донбасі.

Читайте також: Українці намагалися побити та пограбувати чоловіка в метро Риму (відео)

Нагадаємо, що Сальвіні часто пов’язують з Росією. Так, раніше видання BuzzFeed оприлюднило розшифровку бесіди представників Сальвіні з росіянами про фінансування партії Ліга з допомогою поставок нафти. До цього італійська газета L’Espresso писала, що Ліга отримала мільйони євро від Росії.

Сам віцепрем'єр і міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні заявив, що не брав "ни рубля, ни водки" у Росії на фінансування своєї політичної партії Ліга Півночі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook