Навіщо їсти продукти, які багаті на йод та у чому його найбільше розповідає "Ранок у Великому Місті".
Читайте також: "Поділимо виклики на 4 типи": у МОЗ розповіли, як зміниться час прибуття "швидкої" наступного року
Чим корисний йод
Йод – один з найважливіших для нашого організму мікроелементів: регулює здоров`я щитоподібної залози; підвищує імунітет; зменшує ризик виникнення онкологічних захворювань; допомагає організму ефективно спалювати калорії; бере участь у покращенні пам`яті, покращує розумову активність та зміцнює волосся.
Норма споживання йоду залежить від віку. Малюкам до 2 років достатньо 50 мкг на день. Дітям від 2 до 6 років – 90 мкг, від 7 до 12 – 120 мкг. Дорослим потрібно 150 мкг.
А от вагітним і жінкам, які годують груддю, варто вживати аж 200 мкг йоду щодня.
Ознаки нестачі йоду в організмі призводять до проблем з пам’яттю та концентрацією уваги, відчуття слабкості та проблеми з репродуктивним здоров`ям, особливо у жінок.
Які продукти містять йод: морська риба – 200 мкг/100 г.; печінка тріски – 350 мкг/100 г.; клюква – 350 мкг/100 г.; фейхоа – 300 мкг/100 г.; морська капуста – 300 мкг/100 г.; картопля – 60 мкг/100 г.; молоко – 56 мкг/100 г.; хурма – 40 мкг/100 г.; індичка – 37 мкг/100 г.; яйця – 12 мкг/100 г.
Читайте також: Волинська лікарка стала переможницею національної премії (фото)
Заради справедливості, варто сказати, що існує і зворотня проблема – надлишок йоду в організмі. Зустрічається вона значно рідше, втім, не менш серйозна. Тому перед тим, як налягати на продукти з високим вмістом йоду, краще проконсультуватися з лікарем.
До симптомів надлишку йоду надележать схильність до діареї, рання сивина, дратівливість, пітливість.
Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook
Коментарі
коментарів немає