На заробітках у Чехії загинуло двоє громадян України. Їхні тіла виявили в безкисневому ангарі, де зберігалися яблука. Чоловіки задихнулися газом, яким холодильники наповнюють для зберігання фруктів.

Читайте також: Молодий українець загинув страшною смертю в Європі (фото)

Місцеві правоохоронці повідомили, що причиною смерті є "несанкціоноване проникнення" в приміщення. Однак родичі загиблих не вірять, що досвідчені працівники, які давно працювали на цьому підприємстві, могли знехтувати технікою безпеки і залізти в камеру. Детальніше про це читайте в матеріалі OBOZREVATEL.

Дві сім'ї з дітьми залишилися без батьків

Трагедія сталася 9 березня, загиблими виявилися жителі міста Турка Львівської області:

  • 30-річний Юрій Рабко

  • 31-річний Михайло Шуптар

Їхні близькі готуються до похорону, але тіла чоловіків ще не доправили в Україну.

Михайло разом із дружиною

У Михайла залишилося двоє дітей, 10-річний син і 2-річна дочка. Його дружина зараз займається оформленням документів для повернення тіла чоловіка. На заробітки в Чехію чоловік їздив близько 10 років і працював легально. Зазвичай він трудився там до 6 місяців, а потім на деякий час повертався додому, проводив час із дітьми і дружиною.

Читайте також: Українець загинув внаслідок страшної аварії в Італії

"Для нас це величезна втрата. Михайло мій молодший брат, ми разом із ним росли. Хоча за віком він молодший, але для мене він швидше був старшим. Увесь час поряд, разом", – крізь сльози говорить сестра Надія.

Подружжя вже побудувало будинок і хотіло пожити для себе

"Вони з дружиною все починали з нуля. Спочатку разом їздили на заробітки, поки батьки могли наглядати за їхнім сином. Потім Міша вирушав туди один, а Іванка працювала тут бухгалтером. Він намагався заробити грошей для сім'ї. Вони будували будинок, уже закінчили його. Уже все є і в будинку. Вони мріяли вже жити тут, в Україні, фактично тільки почали жити для себе", – розповідає вона.

У родині дивуються з того, що сталося з Михайлом і Юрієм. Їхні тіла виявили в закритому холодильнику, де зберігаються фрукти. Щоб вони не зіпсувалися, туди запускають спеціальний газ, а кисню там немає.

"Як вони могли там закритися? Адже Міша давно працює на тому підприємстві. Він досвідчена людина, прекрасно знає ту технологію. До того ж він був дуже відповідальним, і він би ніколи туди не поліз. Кажуть, що, мовляв, вони пішли за яблуками. Але Міша досить заробляв, він міг просто там виписати ці яблука собі, а не лізти за ними", – каже сестра.

Читайте також: Моторошна смерть українця через туман: потяг наїхав на вантажівку (фото)

Рідні не вірять, що Михайло міг полізти в холодильну камеру, знаючи про небезпеку

У Юрія теж залишилися сім'я і троє дітей. Рідні до кінця так і не знають, що саме з ним сталося на заробітках. На сторінці чоловіка в соцмережах є фото на тлі реклами агрофірми, в якій він працював разом із Михайлом.

Рідні не хочуть спілкуватися з журналістами. "Нам нічим уже не зарадиш, а тим більше Юрі. Люди їздять туди на заробітки, тому що їм потрібно годувати сім'ї. І я їздила, брата зараз поховаю і знову поїду, бо у мене діти, їх потрібно чимось годувати", – написала сестра загиблого.

Юрій на заробітках
У Юрія теж залишилися маленькі діти

Українці нерідко гинуть на заробітках у країнах Європи. Одна з основних причин – нещасні випадки.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook