Луцький територіальний центр соціального обслуговування годує чотири тисячі нужденних. Люди приходять щодня, щоб поїсти. Чергуються по місяцях. Нині до терцентру ходить 120 осіб, у наступні два місяці прийде інша сотня, йдеться в сюжеті телеканалу "Аверс".

Читайте також: 12-річному волинянину-сироті відмовили в участі в Нацвідборі на дитяче Євробачення

Щодня до приміщення територіального центру шикується черга. Сюди приходять люди, яким бракує грошей, щоб нормально харчуватися, – соціально незахищені. Тут є і люди з інвалідністю, є й ті, які опинилися у складних життєвих обставинах. Та більшість у цій черзі – пенсіонери, які все життя пропрацювали, але за нинішніх реалій не можуть себе прогодувати. Бо термін від пенсії до пенсії занадто довгий, а грошей занадто мало.

Працівниці терцентру, які варять обіди, розповіли, що щодня готують на 120 осіб. "Сьогодні у нас горох з котлетою, український борщ, компот", – перераховує страви з меню робітниця кухні.

Читайте також: У Луцьку бабуся доживає віку за замкненими воротами, без води та догляду (відео)

Щоб отримати харчування, потрібно записатися заздалегідь. Записана особа має право приходити пообідати два місяці поспіль.

"Більшість наших підопічних є в складних життєвих обставинах, – зазначає психолог терцентру Юлія Федюшко. – Вони йдуть до нас, бо їм бракує пенсії на елементарне. І дякують, що в нас є можливість їх харчувати".


Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook