У другому турі виборів президента України шоумен Володимир Зеленський впевнено переможе чинного президента Петра Порошенка, а опинившись у парі з Юлією Тимошенко – буде мати значні шанси на перемогу. 

Читайте також: За 5 днів до Об'єднавчого Собору Філарет заявив про власну незгоду з Константинополем (відео)

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), пише Уніан.

Так, респондентам під час опитування пропонувалися 8 можливих пар кандидатів у другому турі.  У парі "Володимир Зеленський – Петро Порошенко" Порошенка підтримають 12,7% опитаних, в той час, як Зеленського – 27,8%.

У парі "Володимир Зеленський − Юлія Тимошенко" Зеленського підтримають 23% опитаних, в той час, як Тимошенко – 22,2%. Зазначається, що у даній парі різниця в підтримці між обома кандидатами – в межах статистичної похибки, що не дозволяє стверджувати, який з цих кандидатів має вищу підтримку в другому турі (подібна різниця також спостерігається в парі Тимошенко-Гриценко).

В той же час, відповідно до опитування, якби вибори Президента України відбувалися у листопаді і респонденти мали обирати з 37 прізвищ кандидатів (в першому турі), то 11,9% − проголосували б за Юлію Тимошенко. 8,2% проголосували б за Володимира Зеленського, і 6,5% – за Петра Порошенка.

Читайте також: Олександр Шевченко вимагає обміняти Медведчука на полонених українських моряків (відео)

Всеукраїнське опитування громадської думки проводилось КМІС з 23 листопада по 3 грудня 2018 року. Методом особистого інтерв’ю опитано 2000 респондентів, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за 4-х ступеневою стохастичною вибіркою, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter