Церковний конфлікт триває у селі Шепель, що неподалік Луцька.

Читайте також: «Су*ка не схоче – кобель не скоче»: священник і депутат від ЄС опублікував скандальний пост про аборти

Ще у 2019-му тутешня релігійна громада переважною більшістю перейшла до ПЦУ. Процес цей відбувся доволі мирно. Прохали віряни і свого панотця змінити юрисдикцію. Але, той відмовився.

І хоч у тамтешньому храмі вже понад два роки править інший священник, його попередник і досі мешкає у церковній хаті і відмовляється її звільняти. Натомість позивається за майно у суді, але судові засідання свідомо ігнорує, кажуть віряни. Тому час до часу під вікнами конфліктної нерухомості, яку самі ж утримують та оплачують, вони влаштовують мирні протести.

Обідня пора, у храмі Успіння Пресвятої Богородиці в селі Шепель завершилася служба Божа. Однак прихожани йдуть не по домівках, а на акцію протесту. Її об’єкт – священник Микола Іллюк, який служив тут 26 років. Та, коли громада уволила перейти до ПЦУ, змінювати конфесію панотець відмовився. І цього люди батюшці не пробачили.

Читайте також: У Луцькому районі священник московського патріархату, без відома людей, «переосвятив» єдину святиню в селі

Тому двері храму перед священником паства зачинила, а от виселити з церковної хати не змогла. Дискусій зі своїми колишніми прихожанами батюшка не вів, а відразу подав до суду два позови: про незаконність переходу громади до іншої конфесії, а ще про своє право мешкати у церковній хаті: мовляв, і надалі служить тутешньому люду, хоч і меншій частині громади.

Детальніше – у сюжеті 12 каналу.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook