У громадському транспорті Луцька під час планової перевірки оплати проїзду шукали людей, які розраховувалися замість електронного квитка готівкою. Рейд розпочали в районі 40-го кварталу, інформує Суспільне. Волинь.

Читайте також: У Луцьку декілька військових капеланів матимуть безкоштовний проїзд у луцьких маршрутках і тролейбусах

Відстежували пасажирів, які оплачували проїзд готівкою, 20 серпня працівники управління міськради, відділення Укртрансбезпеки і контролери Луцького підприємства електротранспорту.

Як розповіла контролер-ревізор ЛПЕ Олена Брилюк, проїзд у маршрутках і тролейбусах можна сплатити за допомогою електронного квитка, банківської картки, PayPass, додатка CityCard або одноразового квитка.

Зі слів головного спеціаліста управління Укртрансбезпеки в області Михайла Лущинського, штрафи складають і на пасажирів-порушників, і на перевізників.

«120 гривень штрафу на пасажирів, які сплатили проїзд готівкою, та 1 700 гривень на перевізника за перевезення безквиткового пасажира», – зазначив спеціаліст.

Один із перевізників Олександр Кашуба, який обслуговує маршрути № 11, 25 і 29, розповів, що до впровадження електронного квитка підприємство втрачало третину прибутку. Зараз, каже, на маршрутах працює 10 водіїв, ще п’ятьох не можуть знайти.

«Для нас краще безготівкова система. Ми до цього звикли, але є людський фактор: люди дають гроші, а водії беруть. Водій сьогодні заробляє значно менше, як колись – нині це в районі 10 тисяч гривень», – розповів перевізник.

«Перевірку впродовж дня здійснили на десяти маршрутах, де виявили 18 безбілетників», – каже головний спеціаліст відділу транспорту Луцької міськради Володимир Степанов.

За підсумками рейду виписали чотири штрафи пасажирам та склали шість актів на перевізників.

Зі слів посадовця, упродовж 2021 року в місті провели більше 80 перевірок та склали до сотні приписів на перевізників щодо технічного стану транспорту та готівковий проїзд пасажирів.

«Минулого року платили електронними носіями 50-60 % людей, нині фіксуємо 75-80% оплати електронними носіями», – додав Степанов.

Спільні перевірки з контролерами ЛПЕ триватимуть до кінця літа включно.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook