У неділю, 26 січня у Луцьку у приміщенні міського Палацу культури (вулиця Б.Хмельницького, 1) відбудеться церемонія вшанування пам’яті загиблих і померлих Героїв російсько-української війни і вручення їхнім дітям іменних кулонів "Батьківське серце". Про це повідомив у мережі Facebook координатор волонтерського руху "Меценати для солдата" Руслан Теліпський.

Читайте також: "З великими сірими очима, і з щирою посмішкою на вустах": вчителі поділилися спогадами про вбитого на Донбасі волинянина

А саме, о 14:30 відбудеться покладання квітів та лампадок до стенду полеглих Героїв Майдану і Захисників Волині (Театральний майдан), а о 15-ій годині розпочнеться сама церемонія.

На захід запрошують громаду Луцька, ветеранів АТО/ООС, родини полеглих/померлих бійців. Зазначають, що для родин збір розпочнеться о 14:00 (реєстрація).

Захід організовують військово-цивільна спілка "Бойове братерство України", волонтерський рух "Меценати для солдата" (МдС) за підтримки Луцької міськради та виконувича повноважень луцького міського голови Григорія Олександровича Пустовіта.

Читайте також: На Волині зустріли тіло волинського воїна, який загинув від снайперської кулі на Сході (фото)

Безжальна російсько-українська війна триває в нашій країні вже шостий рік поспіль. І знедолена численними втратами Волинь вже вкотре у великій жалобі: позавчора на Сході від кулі російського снайпера знову загинув наш земляк: 22-річний військовий 10 ОГШБ Микола Сорочук, тіло якого привезли побратими до батьківської хати у рідне село Лище, для останнього земного шляху...

За цей час Україна оплакала тисячі життів найкращих своїх дочок і синів, що взяли до рук зброю, щоденно виборюючи Незалежність. Наша область вже втратила на цій війні теж багато своїх земляків: майже 300 волинян на кривавих жнивах поклали своє життя за наше мирне небо.

На Волині проживає 233 дітей полеглих/померлих бійців, про який ми вже 4-й рік поспіль розповідаємо в рамках благодійного проекту "Діти небесного Легіону". Всі дітки, підлітки і дорослі доньки/сини матимуть ці пам’ятні кулони-обереги. На недільний захід зголосилось прибути 166 дітей своїх Героїв, аби отримати в святковій атмосфері цей дуже важливий подарунок зі щемом у душі.

Читайте також: На Волині оголосили Дні жалоби за загиблим військовослужбовцем

Кулон "Батьківське Серце" виготовлений зі срібла і вручається всім дітям (незалежно від віку), у котрих російська загарбницька війна відібрала батьків і безтурботне майбутнє. До кожного кулону виписується іменне посвідчення, а на зворотному боці пам'ятки ще й нанесене ім’я та прізвище Небесного Воїна, щоб кожна дитина могла б при бажанні носити його у вигляді оберегу, як натільний хрестик.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook