Працівники "АСЗ №1" АТ "АК "Богдан Моторс" протестують "проти розвитку ЛПЕ" та проведуть мітинг під стінами Луцької міської ради з вимогою купувати тролейбуси, деталі до яких виготовлять на російському заводі.

Читайте також: "Богдан моторс" закуповує двигуни на російському заводі

Мітинг мають намір розпочати завтра, 28 березня, о 10:00, пише ІА Волинські Новини.


"Мета акції – підтримати галузь автобудування. Як довго швейцарські тролейбуси виробництва Hess AG зможуть протриматися на ходу – сказати ніхто не може. При цьому ціна одного нового тролейбуса зі Швейцарії дорівнює чотирьом українським. Купуючи списані тролейбуси з ЄС, міськрада робить внесок у економіку Європи, замість того, щоб підтримати вітчизняну галузь", – кажуть організатори пікету.

Зазначимо, що, говорячи про дороговартість швейцарських тролейбусів, мітингувальники вводять в оману лучан.

За словами радника Луцького міського голови Ігоря Поліщука, швейцарські тролейбуси вартують орієнтовно 900 тисяч гривень за один. А ціна 10 якісних європейських тролейбусів із кондиціонерами, алюмінієвим корпусом, доступністю для людей з інвалідністю – приблизно така ж, як одного від "Богдан Моторс". Так виглядають тролейбуси, які Луцьк хоче придбати в Швейцарії.

Читайте також: "12 канал" безсоромно "вилив" чергову порцію брехні

"Нам не потрібен один тролейбус від "Богдан Моторс" замість 10 якісних європейських. Лучани заслуговують на хороший сервіс, над цим ми і працюємо. Більше того, попри те, що тролейбуси бувші у вжитку, вони у дуже хорошому стані й прослужать ще десяток років", – запевняє в.о. директора Луцького підприємства електротранспорту Володимир Пуц.

Зауважимо й те, що якість тролейбусів від "Богдан Моторс" сумнівна, про що наголошує радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter