У Луцьку на меморіальному комплексі "Вічна слава" проведуть демонтаж комуністичної символіки.

Читайте також: У Луцьку відремонтують вулицю за понад 3 мільйони

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинностю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту сьогодні, 26 березня, пише ІА Волинські Новини.

Зі слів депутата Луцької міської ради Миколи Федіка, члени профільної комісії зверталися до юридичного департаменту міськради, аби підняти питання з приводу наявних компонентів з комуністичною символікою на території меморіального комплексу "Вічна Слава" у Луцьку:

"На меморіалі й досі є такі речі, що суперечать закону про декомунізацію. Ми просили юристів міської ради визначити такі компоненти, а управління архітектури з’ясувати, скільки коштує їх демонтаж та заміна", – зазначив голова комісії з питань законності.

Разом із тим, він наголосив, що у відповіді від управління містобудування та архітектури йдеться про те, що необхідно підрахувати кошторис на усі роботита замовити необхідну документацію.

"Ми ще не маємо чіткого визначення, що саме підпадає під декомунізацію. Але точно знаю – там є недопустимі речі. Їх зауважують навіть компетентні люди, які приїздять до Луцька з Інститутут Національної пам’яті. Зокрема, на меморіальних плитах й досі є ордени Сталіна і Леніна, які люди отримували за те, що знищували українців", – розповів Микола Федік.

Натомість, він наголосив, що, зігдно із чинним законодавством, будь-яке проведення робіт на меморіальному комплексі "Вічна Слава" можна проводити лише з дозволу Міністерства культури.

Читайте також: У Луцький парк придбають нові атракціони

"Ми будемо розглядати звернення, опишемо проблемні питаня по меморіалу "Вічна слава", і коли буде лист, ми зможемо предметніше говорити по даній темі, щоб забезпечити дотримання закону про декомунізацію", – резюмував обранець громади.

Усю вищевикладену інформацію члени профільної комісії взяли до відома, пообіцявши працювати у напрямку декомунізації й далі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook