У Луцьку дев’ять суб’єктів господарювання не дотримались вимог карантину вихідного дня минулих суботи й неділі та порушили правила ведення торгівлі: на них поліцейські склали протоколи за ч. 1 ст. 44-3 Кодексу України про адмністративні правопорушення.

Читайте також: На Волині інфікована коронавірусом жінка прийшла в поліцію

Про це повідомляє поліція Волині.

Крім того, три протоколи за цією ж статтею склали на водіїв маршрутних транспортних засобів за порушення карантинних вимог.

Усі протоколи направлені на розгляд суду.

Також 45 постанов склали за ч. 2 ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення – за перебування в громадських будівлях, транспорті без захисник масок під час дії карантину.

Ці постанови оформляли на тих людей, хто не виконував законних вимог поліцейських та не реагував на їхні зауваження одягнути засіб індивідуального захисту. Зокрема, більшість постанов були винесені патрульними поліцейськими у м. Луцьку, де громадяни дозволяли собі перебувати в маршрутних транспортних засобах, на автостанціях, на зупинках громадського транспорту, в інших громадських місцях без масок та не реагували на вимоги правоохоронців.

Читайте також: На час карантину у Луцьку для пенсіонерів хочуть зробити платний проїзд (петиція)

Штраф за такі порушення становить від 170 до 255 гривень, відповідно до законодавчих змін, постанова виноситься одразу поліцейським, на місці події.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook