З 11 грудня автобуси без валідаторів містом не їздитимуть, а тому двох тижнів буде достатньо, щоб визначити реальний стан пасажирських перевезень та розмір тарифу.

Читайте також: Стало відомо, чи зникнуть у Луцьку автобусні маршрути №3, 9 і №26а

Про це йшлося під час пресконференції першого заступника Луцького міського голови 6 грудня у Луцьку, пише ІА "Волинські новини".

Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук зауважив, що облік пасажирів потрібен для обрахунку тарифу, оскільки досі не було реального способу визначити обсяг перевезень, кількість пільговиків тощо. Це питання важливе для встановлення тарифу за пасажирські перевезення.

З його слів, раніше інформацію брали фактично нізвідки, але постійно порушували питання про подорожчання проїзду. Цьому потрібно покласти край і шантаж з боку перевізників повинен припинитися, тож сподіваються, що до середи всі перевізники підпишуть договори з міськрадою. З середи автобуси без валідаторів містом не їздитимуть.

Читайте також: Повідомили, коли у Луцьку запрацює мобільний додаток для розрахунку у транспорті

Своєю чергою директор департаменту економічної політики Борис Смаль повідомив, що потрібно два тижні для того, щоб визначити, який реальний стан пасажирських перевезень (у разі встановлення валідаторів у 100% маршруток). Перевізники це знають і просили спочатку підняти тариф, а згодом, мовляв, вони встановлять валідатори. Такж вони просили зробити ще два тестові тижні з можливістю оплати за проїзд готівкою. Окрім того, дехто з підприємців погоджувався навіть на нижчий тариф, але без впровадження валідаторів.

Натомість міська рада планує протягом двох тижнів порахувати кількість пасажирів, а після цього розглядати питання щодо підвищення чи зниження тарифу.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook