Останій раз ви авторизувались через "%social%"

У Луцьку невідомі зрізали кору із ясенів (фото)

середа, 09.06.21  13:39
У Луцьку невідомі зрізали кору із ясенів (фото)

У понеділок, 7 червня, до групи оперативного реагування департаменту муніципальної варти надійшло повідомлення громадян про навмисне пошкодження дерев на вул. Гулака-Артемовського, 15. Навмисне, оскільки звернень до міської ради щодо надання дозволу на знесення чи обрізку цих дерев не надходило.

Читайте також: У Луцьку покарають голову ОСББ за самовільне "варварське" кронування дерев (фото)

Про це пише пресслужба Луцької міської ради.

У середу, 9 червня, працівники муніципальної варти та відділу екології міської ради перевірили дотримання природоохоронного законодавства щодо пошкодження дерев у рядовій посадці за вищезазначеною адресою.

Встановили, що в рядовій посадці біля буд. 15 на вул. Гулака-Артемовського, орієнтовно 6-7 червня 2021 року пошкоджено 2 сиро-ростучі дерева породи «ясен звичайний» діаметром (у корі) біля шийки кореня 67 см та 47 см до ступеня припинення росту – повністю зрізана кора навколо стовбурів дерев на висоту 1 м 20 см.

У відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 8 квітня 1999 року № 559, розмір шкоди, заподіяної внаслідок пошкодження даних дерев до ступеня припинення росту, становить відповідно 2 800,00 грн та 4 500,00 грн.

При опитуванні мешканців будинку №15 на вул. Гулака-Артемовського встановити осіб чи осіб, які здійснили дане правопорушення, не вдалося.

З метою встановлення правопорушників та притягнення їх до відповідальності направили листи до Луцького районного управління поліції ГУ НП у Волинській області та Державної екологічної інспекції у Волинській області.

Читайте також: У Луцьку обмежать рух проспектом Волі на два роки

Закликаємо мешканців Луцької міської територіальної громади при виявленні протиправних дій щодо пошкодження зелених насаджень не бути байдужими, фіксувати такі випадки засобами фото- чи відеофіксації та повідомляти департамент муніципальної варти Луцької міської ради, відділ екології чи передавати повідомлення до групи оперативного реагування «15-80» (цілодобово) для оперативного реагування та притягнення порушників до відповідальності, – йдеться в дописі.

 Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті?Виділи її мишкою та натисни Ctrl + Enter

Коментарі

    коментарів немає
Коментар буде опубліковано після модерації
×публікації по часу :