Перевізники у Луцьку вимагають підвищення вартості квитка до 5 гривень, оскільки реальна ціна коливається від 3 гривень до 6 гривень. В той же час, громадськість обурюється можливому підйому цін, адже якість сервісу залишає бажат кращого.

Читайте також: Чим відрізняється влада Луцька та Львова у питанні підвищення вартості проїзду

Про це йшлося під час громадського обговорення "Про вартість проїзду в автобусах, що працюють на міських маршрутах у звичайному режимі руху", пише Інформаційне агенство Волинські Новини.

Зазначають, що в проекті рішення передбачено новий тариф на проїзд у маршрутках по 5 гривень, що дорожче від нинішньої ціни на гривню.

"Упродовж 2017-2018 років ми обстежили пасажиропотік на 90% маршрутів і побачили, що реальна вартість квитка коливається від 3,08 гривні до 6,7 гривні, середня вартість проїзду – 4,69 гривні", – розповів директор департаменту економічної політики Олександр Озінович 

У в новий тариф перевізники закладають рентабельність 10%.

За словами члена виконкому Михайла Щура, перевізники дотримуються графіків лише на 60%-80%. Відтак, він запропонував, аби за таких умов вони брали із пасажирів лише 60%-80% від вартості квитка.

На це представники міськради відповіли, що систематичні порушення є підставою для розірвання договору з недобросовісним підприємцем.

Нарікати на якість послуг почали й громадські активісти.

"Чого я маю платити 5 гривень, якщо немає в салоні озвучування зупинок для людей з інвалідністю по зору, в маршрутках брудно, накурено, водії не дотримуються графіків руху, якість вкрай незадовільна", – обурився Володимир Бут-Гусаїм.

Це, своєю чергою, не сподобалося перевізникам. Мовляв, готові зупинити транспорт якщо їхні вимоги ігноруватимуть.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter