У Луцьку відбулося урочисте відкриття університетської церкви Святої Софії, яка розташована між лабораторним корпусом ВНУ імені Лесі Українки та школою №9.

Читайте також: Обрали очільника медичного інституту ВНУ імені Лесі Українки (фото)

20 жовтня освятили університетську церкву Святої Софії – Премудрості Божої. Чин освячення і першу Божественну літургію очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл, – пише Волинь.Правда.

Відомо, що служби у храмі відбуватимуться щонеділі та щосвята. Церква буде відкрита не тільки для студентів і викладачів університету, а для всіх вірян, зокрема, які живуть у навколишніх будинках.

"Університет виник саме в церковному середовищі. У всіх є потреба молитися до Господа, аби він дарував премудрість. Необхідно молитися, щоб наші рішення завжди були настільки зважені, щоб через роки вони не втрачали своєї доцільності", – розповів священник.

Він закликав усіх не соромитися черпати знання не тільки з досвіду, але й Книги Мудрості, Біблії. Священик наголосив, що завжди необхідно вставати та йти вперед: "Спасаються не ті, хто не помиляються, а ті, хто в результаті балансів вставання та падіння – завжди встають".

Читайте також: Лесин виш отримав новий логотип (фото)

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook