У Луцькій міськраді розроблять нові маршрути, щоб мешканці громади не переплачували за проїзд у приміських маршрутках.

Читайте також: Дачники просять додатковий транспорт з Луцька до Гаразджі та Воротнева

Про це йшлося під час оперативної наради у міського голови Ігоря Поліщука, пише ІА Волинські новини.

Нагадаємо, з 1 червня на низці приміських маршрутів перевізники підвищили вартість проїзду. Це торкнулося і сіл, що були приєднані до Луцької громади.

Як зазначив Ігор Поліщук, таке підвищення вартості проїзду не залежить від міськради, але громада має забезпечити своїх мешканців нормальною роботою громадського транспорту.

Тож він дав доручення начальнику управління транспорту і зв’язку міськради Володимиру Степанову до кінця місяця подати пропозиції за новими маршрутами, які будуть забезпечувати мешканців громад, що приєдналися, нормальним транспортним сполученням.

Читайте також: Питання не врегульоване: Луцька міськрада поки не може вплинути на приміських перевізників

«Те підвищення вартості, яке відбулося, – абсолютно неадекватне. Ми розуміємо, що проїзд із громади, яка знаходиться за 10-15 км від Луцька й де автобус везе людей з точки А в точку Б та не поповнюється пасажирами, не може коштувати як по місту. Але він і не може коштувати так, як зараз у приміських маршрутках», – зазначив він.

Зокрема, йдеться про маршрути № 377 Луцьк – Клепачів, № 149а Луцьк – Озерце, № 149а Луцьк – Озерце (через Кульчин), № 104 Кульчин – Луцьк, № 107 Ківерці – Луцьк, № 294 Луцьк – Липляни, № 427 Луцьк – Озденіж, № 224 Луцьк – Рокині, № 182а Луцьк (залізничний вокзал) – Заболотці, Луцьк – Липне, № 181 Луцьк – Богушівка, № 161 Луцьк – Ботин, № 227 Боголюби – Луцьк, № 182 Луцьк – Заболотці.

Раніше в міській раді інформували, що шукатимуть підстави для розірвання договорів і зверталися з цим проханням до облдержадміністрації, яка й заключала договір на перевезення за цими маршрутами ще до об’єднання громад.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook