У Луцьку помер відомий поет, перекладач, прозаїк, літературний критик, есеїст, філософ, мелодист-аматор, лауреат літературно-мистецьких премій Ігор Едилович Ольшевський.

Читайте також: На Волині помер ексначальник держінспекції рибоохорони

Про це у фейсбуці повідомила Ольга Ляснюк.

Інформаційний ресурс Під Прицілом висловлює щирі співчуття рідним та близьким Ігоря Ольшевського.

Народився 26 серпня 1958 року в місті Володимирі на Волині, в родині творчих працівників театру. Батько заслужений артист України Еділ (Кирило) Михайлович Ольшевський (1929-2016), — упродовж тривалого часу був головним режисером Волинського обласного музично-драматичного театру імені Т. Г. Шевченка (тоді ще не академічного), а згодом — Волинської обласної філармонії, викладав також у Луцькому училищі культури (нині — Волинський коледж культури і мистецтв імені І. Ф. Стравінського). Мати — Галина Павлівна Ольшевська (1926-2018) — акторка.

Після закінчення Луцької середньої школи № 4 (нині — гімназія) здобув вищу освіту на філологічному факультеті Луцького державного педагогічного інституту імені Лесі Українки. З 1982 року — на педагогічній, культурно-освітній та журналістській роботі. Працював у відділі зв’язків із громадськістю Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки та Волинській обласній філармонії (керівник літературно-драматургічної частини).

Перекладав з російської, білоруської та польської мов. Друкувався також під псевдо Ігор Берестюк, Максим Кириленко, Аркадій-Арефа Сікорський, Драгомир Піляку, Джафар Алішеров, Гоша О. Твори публікувалися на сторінках часописів України, Білорусі, Польщі, Словаччини та Греції.

Був членом Національної Спілки письменників України з 2005 року.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook