28 жовтня в луцькому кафедральному соборі Святої Трійці провели у вічність відомого митця Олександра Огородніка.

Читайте також: На Волині помер учасник АТО (фото)

Чин похорону очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Із ним співслужило духовенство головного храму єпархії, йдеться на сторінці Волинської єпархії ПЦУ у Facebook.

У надгробному слові архієрей зазначив: "Церква має справу з духом людини, а культура, мистецтво – з її душею. Але як оцінити працю митця? Щоб належно оцінити велике, потрібен час. І видатні справи в цій галузі цінуються все дорожче – із часом. Люди такого масштабу рідко з’являються серед нас, і його праця матиме все більше значення із часом".

Читайте також: Відійшов у вічність керівник волинського ансамблю (фото)

Довідково:

Олександр Огороднік народився 7 вересня 1947 року в с. Сірнички Локачинського району. Ще 15-річним став у своєму селі завклубом, був запрошений до Торчинського чоловічого хору. Цей колектив під його керівництвом перетворився на знаного популяризатора українського фольклору в нашій країні та по всьому світу.

Заслужений працівник культури, народний артист України, художній керівник і диригент заслуженого народного ансамблю пісні і танцю "Колос" удостоєний орденів "За заслуги" I–III ступенів. Овації безліч разів на всіх континентах лунали на його адресу. І після заупокійної служби, як це заведено на похоронах артистів, домовину з тілом раба Божого Олександра його колеги й шанувальники супроводили оплесками.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook