Жертв обирають переважно серед людей поважного віку та випитують у них інформацію, ймовірно, з метою крадіжки.

Читайте також: На Волині інтернет-шахраї обдурили чоловіка на 11 тисяч гривень

Жертвами шахраїв, до помешкання яких, під виглядом працівників ДКП "Луцьктепло", прийшли зловмисники, стали дві жінки поважного віку, які проживають на проспекті Волі, 49. Шахрайки представились працівницями тепломережі і зазначили, що перевіряють батареї.

"Вона відразу увійшла і сказала, що будуть батареї перевіряти. Запитувала про розмір пенсії та хто доглядає за мною?", − каже пенсіонерка Людмила.

Друга жінка, до якої теж завітали шахрайки, швидко зрозуміла злочинні наміри непроханих гостей та випроводила її за двері. Однак до поліції звертатись не стала, тому що факту крадіжки не було.

"Прийшла, оббігала кімнати, зайшла на кухню і запитує про краники, просить включити газ. Кажу: нічого включати не буду, бо газ до тепломережі немає ніякого відношення і випровадила її", − ділиться пережитим пенсіонерка Галина.

Візит шахрайок до одиноких пенсіонерок підтвердили і їх сусіди.
"Щоб не стати жертвами шахраїв треба бути дуже обачним і не соромитися зайвий раз зателефонувати перевірити хто вони такі. Тому що наша безпека в наших руках", − каже сусідка пенсіонерок Світлана.

Читайте також: На Волині інтернет-шахраї обдурили чоловіка на 11 тисяч гривень

Працівники "Луцьктепла" раз в рік повинні перевірити прилади обліку, а також чи не було протизаконного втручання в систему теплопостачання. На підприємстві складають плани та визначають на яких вулицях здійснюватимуть контроль. Тому, якщо до вас прийшли з позаплановою перевіркою, обов’язково попросіть працівника показати відповідне посвідчення.

"Дійсно був випадок проникнення осіб у помешкання, які представлялись контролерами ДКП "Луцьктепло", однак при цьому не називали свого імені і звісно ж не пред’явили посвідчення. Застерігаємо, що згідно норм контролер або інший працівник комунального підприємства може прийти для перевірки приладів обліку теплової енергії, гарячої води або пересвідчитись чи не було самовільного втручання в систему водопостачання або опалення, − зазначає Антон Безносиков, прес−секретар ДКП "Луцьктепло". − Споживач зобов’язаний пустити нашого контролера, якщо він пред’явив посвідчення. А якщо є сумніви чи ця людина від "Луцьктепла", то можна зателефонувати нам і уточнити".

Детальніше дивіться у сюжеті телеканалу "Аверс"

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook