Якщо держава не надасть Луцьку додаткові фінансові ресурси, то доведеться шукати гроші для виплати заробітної плати медичним працівникам.

Читайте також: Ковельський "завод смерті" заборгував сотні тисяч гривень зарплати працівникам

Про це йшлося під час засідання 46-ї сесії Луцької міської ради 29 серпня, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Директор департаменту бюджету та фінансів Лілія Єлова представила звіт про виконання бюджету міста за І півріччя 2018 року. Вона повідомила, що за цей час до міського бюджету надійшло 1,455646 мільярда гривень доходу. Основним джерелом наповнення міського бюджету залишається податок на доходи фізичних осіб.

Своєю чергою, бюджет міста по видатках за І півріччя виконано на 89,6 %. За перші шість місяців цього року на фінансування установ соціально-культурної сфери з міського бюджету спрямували 317,128 мільйона гривень, зокрема 279,4985 мільйона гривень – на заклади освіти, 30,0304 мільйона гривень – на медицину, 11,8829 мільйона гривень – на культуру, 10,2834 мільйона гривень – на фізичну культуру і спорт та 39,4326 мільйона гривень – на соціальний захист. Окрім того, на житлово-комунальне господарство місто витратило 27,6571 мільйона гривень.

Найбільшу частку видатків із міського бюджету, натомість, становлять захищені статті. Це плата заробітної плати, оплата енергоносіїв, продуктів харчування, медикаментів, перев’язувальних матеріалів та трансферти.

Читайте також: На Волині посадовиця розтратила майже 1,5 мільйона гривень

Також стало відомо, що через відсутність коштів із держбюджету (за рахунок субвенцій) склалася заборгованість у сумі 64,5016 мільйона гривень, які недоотримали підприємства, що надають житлово-комунальні послуги в місті. Також луцькі школи незабезпечені достатньо коштами освітньої субвенції. Тож додаткові витрати з бюджету за І півріччя на виплату зарплати педагогам становлять 16,2046 мільйона гривень.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter