У Луцьку виконавчим комітетом міської ради, було прийнято рішення про повне призупинення роботи громадського транспорту з 19 березня.

Читайте також: Попри сувору заборону через карантин у Луцьку продовжує працювати величезний гіпермаркет

Про це на своїй сторінці у Facebook написав радник міського голови Ігор Поліщук.

"При міській раді буде створено волонтерський центр для підтримки й допомоги людям з інвалідністю (особливо з ураженням опорно-рухового апарату та інших видів інвалідності, що не дає можливості вийти з помешкання й вирішити базові побутові проблеми), одиноким пенсіонерам та всім, хто гостро потребує допомоги", – йдеться у дописі.

Народний депутат від Луцька Ігор Палиця на своїй сторінці у фейсбуці зазначив, що доїзд на роботу працівників критичної інфраструктури та медиків буде організований міською радою.

"З завтрашнього дня в місті Луцьку повністю припиняється рух пасажирського транспорту, включно з маршрутними таксі та тролейбусами. Буде організована доставка до робочих місць з домівок працівників критичної інфраструктури та медиків.

Читайте також: Категорично заборонено: у ВООЗ розповіли, які ліки не варто приймати під час коронавірусу

Керівники підприємств, які будуть продовжувати працювати, повинні самостійно забезпечити транспортну логістику своїх працівників і безпечні умови праці, засоби особистого захисту, контролю за самопочуттям і постійною дезінфекцією приміщень!

У місцях загального користування та житлових під’їздах буде розпочата щоденна дезінфекція. Вирішується питання створення постійно діючого кол-центру для забезпечення всім необхідним людей похилого віку та неповносправних, які не зможуть самостійно дістатися до лікарні, продуктових магазинів та аптек.

Напевно, спочатку будуть деякі збої і незадоволені, але все буде врегульовано. Не можна недооцінювати рівень небезпеки. Тільки разом і з повним розумінням ризику і відповідальності ми маємо надію на майбутнє!" – повідомив Ігор Палиця.

Суворе дотримання карантину, максимально можлива самоізоляція, милосердя й турбота один про одного допоможуть нам подолати цю проблему, тільки разом ми зможемо перемогти коронавірус.

Читайте також: На Волині зупиняють автобусне перевезення міжміського та міжобласного сполучення

Нагадаємо, під час позачергового сесійного засідання Луцької міськради, було прийняте важливе рішення про тимчасове переведення міста на карантин.

Окрім того, вчора Президент України звернувся із терміновою заявою, про те, щоб закрити усі місця масового скупчення людей: ринки, ТРЦ, клуби, теарти, тренажерні зали, ресторани, салони краси, сауни, перукарні, стоматологічні поліклініки та інше.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook