Протягом 13-14 жовтня у Луцьку відбудуться заходи з нагоди Дня захисника України, спрямовані на збереження та розвиток національних військових традицій, вшанування мужності та героїзму захисників незалежності та територіальної цілісності України.

Читайте також: Відома луцька активістка звільнилася з посади у Луцькраді

Відтак, у суботу, 13 жовтня низка заходів розпочнеться об 11.00 із урочистої посвяти в ліцеїсти вихованців КЗ "Луцький ліцей Луцької міської ради" на Меморіальному комплексі "Вічна Слава", про це повідомляється на сайті Луцької міської ради.

О 11.30 на Алеї почесних поховань міського кладовища у с. Гаразджа відбудеться вшанування пам’яті лучан, загиблих під час виконання завдань Антитерористичної операції на Сході України.

Святкування ж Дня захисника України розпочнеться на Театральному майдані міста о 14.00 із І-м Всеукраїнським фестивалем повстанської пісні "За Україну! За її волю!" та козацького таборування на майданчику навпроти Палацу культури міста Луцька.

О 17.00 в Палаці культури гурт "Хорея Козацька" представить свій проект "De Libertate. ПРО СВОБОДУ".

Читайте також: У Луцьку запрацювала Молодіжна рада

Відзначення Дня захисника України продовжиться у неділю, 14 жовтня. Урочистості з нагоди Дня захисника України та 76-ї річниці утворення Української Повстанської Армії відбудуться о 9.00 на Театральному майдані нашого міста. Опісля цього, о 10.00 на Театральному майдані учнів Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні урочисто посвятять в ліцеїсти.

І Всеукраїнський фестиваль повстанської пісні "За Україну! За її волю!" продовжиться о 14.00. Місце його проведення залишиться незмінним.

О 19.00 захисників України вшанують смолоскипною ходою із Київського майдану до Замкової площі. Завершить святкування пісенна ватра на Замковій площі о 20.00, під час якої виконуватимуть повстанські пісні, відбудуться акустичні виступи.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter