Сьогодні, 26 серпня, у Луцьку на проспекті Молоді, 4 відбулося урочисте відкриття новозбудованого сучасного дитячого майданчика  зі штучним покриттям. Тож відтепер пограти у футбол чи просто зайнятися ранковою гімнастикою місцевим жителям буде ще приємніше та комфортніше.

Читайте також: У Луцьку відбудеться концерт-подяка лікарям "Янголам в білих халатах"

Раніше на місці новозбудованого майданчика було імпровізоване футбольне поле, де після опадів стояли калюжі, а місцевим дітлахам не було де поганяти м’яча. Відтепер же на новому майданчику, не лише діти, а й дорослі зможуть комфортно займатися футболом, волейболом, будуть проводитися спортивні естафети для всіх вікових категорій.

З нагоди відкриття майданчика влаштували фестиваль спорт, на який зібралося чимало місцевих жителів, а також завітали представники влади міста. Зокрема, перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, заступник міського голови Костянтин Петрочук, радник міського голови Ігор Поліщук, депутати міськради, директор департаменту сім'ї, молоді та спорту Володимир Захожий, директор комунального закладу "Спорт для всіх" Наталія Назарук, а також представники спортивної галузі міста.

Під час вітального слова Ігор Поліщук зазначив, що це уже 11-ий такий спортивний майданчик у місті.

"Третій рік поспіль ми реалізовуємо програму по встановленню у дворах міста полів зі штучним покриттям та майданчиків з поліуретановим покриттям. Вони користуються величезною популярністю у мешканців. Крім того, щонеділі спеціалісти нашого комунального закладу "Спорт для всіх" тут проводитимуть ранкову зарядку, як для дітей, так і для дорослих. Бажаю, аби на цьому полі завжди був дух спорту, здорового способу життя, змагання. Окремо дякую голові місцевого ОСББ пані Ганні, за те, що вона нам допомагала реалізовувати цей проект", – зазначив Ігор Поліщук.

Голова місцевого ОСББ пані Ганна щиро подякувала усім, хто долучився до створення сучасного майданчика.

"Сьогоднішня подія, це – приклад активної взаємодії громадськості, влади та структури, які відповідають за спорт у нашому місті. Якщо ми разом, дружно над чимось працюємо, то у цьому випадку ми досягнемо хорошого результату. Сподіваюся, що цим правилом ми керуватимемося й надалі і зроблений спортмайданчик стане не лише окрасою нашого мікрорайону, а й хорошим початком взаємодії мешканців зі владою. Адже своє життя ми повинні творити самі, і робити це повинні конструктивно. А розпочалося усе з того, що декілька років тому наша місцева жителька Анна Гупало проявила ініціативу і запропонувала облаштувати спортивний майданчик у нашому дворі. Мешканці підтримали та міська влада підтримали таке починання і дуже швидко реалізували проект", – подякувала очільниця ОСББ.

Крім того, на урочистість представники влади прийшли не з порожніми руками. Вони вручили голові ОСББ волейбольну сітку, футбольний та волейбольний м'ячі.

Як повідомила Наталія Назарук, на новозбудованому майданчику з 30 серпня проводитимуть ранкові гімнастики за участі спортсменів-олімпійців, які ділитимуться своїм досвідом, розкажуть, як досягнути вершин у спорті та як правильно вести здоровий спосіб життя.

Читайте також: Військові капелани Волині провели велопробіг з прапорами

Після урочистої частини розпочалася спортивно-розважальна програма. Дітлахи активно брали участь в організованих естафетах, а пізніше у футбольному матчі, за що вони були нагороджені призами. 

Наприкінці місцеві аматори народного мистецтва подарували усім присутнім свої пісні.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook