Реабілітаційний центр для учасників АТО готується до відкриття. Усі ремонтні роботи планується закінчити до Дня захисника України 14 жовтня. Повідомляє Луцька міська рада.

Читайте також: В Луцьку відкрили новий та затишний сквер

Аби оглянути проведену роботу до центру завітали представники міської ради.

"Ремонтні роботи зараз у процесі завершення, плануємо здати цей об’єкт до 14 жовтня, на свято Покрови. Залишається зробити прилеглу територію, адже вона тут трохи зруйнована. Я думаю, що ми знайдемо необхідні кошти в міському бюджеті та дофінансуємо роботи. Сподіваємось, що цей центр реабілітації для учасників АТО стане прикладом для інших українських міст, а послуги, які тут надаватимуться, допоможуть учасникам бойових дій оговтатись та прийти в норму після пережитого на війні", – розповів Ігор Поліщук.

Читайте також: Як змінився Луцьк впродовж 2018 року: звіт міської ради

Завдання центру – допомога в подоланні посттравматичного стресового розладу, здійснення високо кваліфікаційного відновного лікування учасників бойових дій за індивідуальними програмами реабілітації, згідно з діючими стандартами діагностично-лікувального процесу та протоколами ранньої медичної реабілітації з використанням немедикаментозних та медикаментозних засобів шляхом забезпечення писхологічної реабілітації, та за допомогою реабілітаційних фізіотерапевтичних (відновних) методик, рекомендованих до застосування. Зокрема, тут будуть доступні: робота психолога, водолікування, кінезітерапія (лікувальна фізкультура, масаж, дошка Євмінова), механотерапія (розробка рухів, медичні бігові доріжки), фітнес станція та соляна шахта.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook