Цьогоріч Україна відзначає столітній ювілей Акта Злуки 22 січня 1919 року. Проголошення Соборності УНР і ЗУНР, яке відбулося рівно сотню років тому, − це історичний акт об’єднання українських земель в одній державі.

Читайте також: Поблизу Луцька авто поліції потрапило в ДТП

Секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт підписав розпорядження про відзначення Дня Соборності України, йдеться на сайті Луцької міської ради.

22 січня 2019 року у Луцьку відбудуться такі заходи:

12.00 – громадська акція "Ланцюг єднання" за маршрутом: Театральний майдан − вулиця Лесі Українки.

15.00 – історично-музична композиція "Нас не роз’єднати, як не спинити течії Дніпра" з нагоди 100-річчя проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка за участю представників органів місцевого самоврядування, духовенства, громадськості міста.

Під час проведення акції "Живий ланцюг" буде перекрито рух транспорту вулицями Градний Узвіз,  Кривий Вал, Сенаторки Левчанівської та Лесі Українки.

Читайте також: У Луцьку шукатимуть перевізників на два маршрути

У бібліотечних установах міста будуть організовані тематичні виставки літератури, що висвітлюватимуть історичні події, пов’язані з боротьбою українського народу за свою державність. У закладах освіти відбудуться  літературні читання, години, присвячені Дню Соборності України.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter