У Луцькій бібліотеці-філії для дорослих № 3 відбувся урочистий захід, присвячений Міжнародному дню прав жінок і миру. На зустріч запросили жінок-учасниць ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, дружин ліквідаторів та вдів, аби подякувати їм за активну громадську позицію та участь в чорнобильському русі.

Читайте також: У Луцьку вчителька безплатно готує школярів до ЗНО (відео)

Захід організували бібліотекарі спільно з Волинською обласною організацією ВГОІ "Союз Чорнобиль Україна", яку уже багато років поспіль очолює Федір Рузак.

Жінок вітали заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт, очільник спілки ліквідаторів області, генерал-хорунжий та керівник польсько-української громадської організації Хенрик Кошьчєльни.

Також на зустрічі вручили Почесні грамоти Волинської обласної ради Зінаїді НавроцькийСвітлані Богайчук, які працювали під час ліквідації Чорнобильської катастрофи та подяки обласної організації "Союз Чорнобиль Україна".

Читайте також: У Києві презентували 14-томне видання творів Лесі Українки, яке підготували у волинському виші

Завідувач книгозбірні та ведуча вечора Валентина Ходаковська розповіла присутнім про історію свята та про образ жінки-матері, коханої, дружини в художній літературі.

Крім того, на зустрічі присутні переглянули відеофільми "Легенда про справжню жінку" та "Я – жінка". Також з нагоди свята свої твори виконали Ігор Баранюк та інші члени Союзу.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook