На Київському майдані у Луцьку встановлять найвищий прапор України.

Читайте також: В Україні знесуть понад 30 тисяч «хрущовок»: куди і як будуть переселяти мешканців

Як повідомив заступник голови Волинської ОДА Ігор Чуліпа, висота прапора становитиме 50 метрів, розмір полотнища орієнтовно 10×12 м. Такого плану це буде єдиний прапор на Волині.

Поблизу встановленого прапора облаштують освітлення та благоустрій.

Фото з місця встановлення прапора у Луцьку опублікував у Фейсбуці Alexander Pisa.

На встановлення найвищих прапорів у 17 областях України до Дня Державного Прапора з нагоди тридцятиріччя незалежності планують витратити 170,7 мільйона гривень з державного та місцевих бюджетів.

Про це повідомляє організація StateWatch з посиланням на відповіді обласних державних адміністрацій, систему Prozorro та повідомлення в локальних ЗМІ.

Цьогоріч на нараді в Офісі Президента кожній облдержадміністрації було доручено забезпечити встановлення найбільшого прапору України в області до Дня Державного Прапора з нагоди тридцятиріччя незалежності України.

Відповідно до інформації, наданої на запити організації ОДА, або знайденої у відкритих джерелах, очікувана загальна вартість реалізації такого проєкту становитиме 170,7 млн грн.

Найкоштовнішим стане встановлення стели з державною символікою у Харкові. На будівництво флагштоку, а також відновлення елементів благоустрою території зеленої зони планують витратити 24,5 млн грн. Зокрема, у 2021 році на це планують витратити 10,4 млн грн з обласного бюджету. Решта коштів буде сплачена у наступному році.

Другий за вартістю прапор хочуть встановити на території парку «Перемога» у Броварах на Київщині. Вартість будівництва становить 20,7 млн грн. Висота флагштоку становитиме 72 метри.

Серед найдорожчих також флагштоки у Вінницькій (15 млн грн) та Житомирській областях (13,8 млн грн).

Натомість у Сумській, Тернопільській, Одеській та Херсонській ОДА повідомили, що встановлюватимуть найвищі прапори без залучення бюджетних грошей.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook