Незабаром органи місцевого самоврядування вестимуть реєстри територіальних громад виключно в електронній формі або за допомогою ІТ-системи Державної міграційної служби. Луцьк – в числі перших міст учасників проєкту "Реєстрація місця проживання громадян".

Читайте також: На Волині призначили нових керівників підрозділів міграційних служб

Про це повідомляє міграційна служба Волинської області.

Про те, які саме зміни передбачені утворенням Єдиного реєстру територіальних громад, новації у законодавстві України, розповідав працівникам міграційної служби Волині Василь Буржинський – керівник проєкту.

Учасники навчання обговорили зміни, які внесено до постанови КМУ від 02.03.2016 №207 "Про затвердження Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру".

Читайте також: В Україні легалізують подвійне громадянство

Окрему увагу приділили центральній базі даних ДМС та взаємодії з базами органів реєстрації. Завдяки новій системі від громадян не вимагатимуть додаткових документів, адже всю інформацію видно буде в базі даних.

Отже, з 1 квітня 2021 року новації, які передбачає цей проєкт, без сумніву покращать якість надання адміністративних послуг населенню.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook