Депутати Луцької міської ради ввели мораторій на будівництво нових будівель та споруд на території міста.

Читайте також: На місці Центрального ринку не буде багатоповерхівок

Про це йшлось під час позачергової сесії Луцької міської ради 19 грудня.

За словами головного архітектора міста Луцька Веніаміна Туза, мораторій триватиме до кінця затвердження генерального плану, тобто, приблизно до кінця весни 2020 року. За цей час спеціалісти з можуть провести ревізію, що дозволить планувати перспективу будівництва на десятки років.

Для впровадження на території міста Луцька проведення єдиної політики у сфері містобудування та архітектури та забезпечення гармонійного розвитку міста, виникла необхідність у прийнятті рішення "Про запровадження тимчасового мораторію на будівництво нових будівель і споруд на території міста Луцька".

Прийняття рішення про запровадження тимчасового мораторію забезпечить проведення на території міста Луцька єдиної політики у сфері містобудування та архітектури.

Читайте також: У Луцькраді повідомили дату примусового демонтажу заборонених споруд

"За" проголосували 30 депутатів.

Отже, управлінню містобудування та архітектури заборонити видачу містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки з питань, визначених пунктом 1 цього рішення.

Комунальним підприємствам Луцької міської ради заборонити видачу технічних умов інженерного забезпечення об’єктів будівництва.

Встановити, що це рішення не розповсюджується на питання:
−   реконструкції та відновлення існуючих будівель і споруд;

− реконструкції, капітальних ремонтів об’єктів благоустрою та інженерних мереж, що забезпечують життєдіяльність міста;

− будівництва та реконструкції об’єктів, замовником будівництва яких є органи державної влади, органи місцевого самоврядування, державні, комунальні підприємства, установи, організації;

− будівництва та реконструкції індивідуальних житлових будинків, загальна площа яких не перевищує 500 м2 , та садових будинків на земельних ділянках з відповідним цільовим призначенням, які перебувають у власності фізичних осіб.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook