Під час проведення інвентаризації земель обласного центру знайшли не зареєстровану земельну ділянку орієнтовною площею 25 гектарів. Через це міський бюджет недоотримав понад 2 мільйони гривень.

Читайте також: На Волині керівник геокадастру віддав у приватні руки ділянки з покладами піску біля Світязя

Про це інформував Луцький міський голова Ігор Поліщук під час традиційних щотижневих звітів, пише ІА Волинські новини.

"Під час проведення інвентаризації земель ми виявили, що на вулиці Карбишева є земельна ділянка, орієнтовною площею 25 гектарів, на якій знаходяться різноманітні приміщення та комерційні об’єкти. Однак через те, що ця земля не зареєстрована і не укладений відповідний договір оренди, міський бюджет недоотримав кошти орієнтовно у сумі понад два мільйони за рік", – каже міський очільник.

З його слів, під час сесії депутати прийняли рішенні оформити зобов’язання на земельну ділянку в районі вулиці Карбишева, і таким чином поповнити бюджет міста, аби мати більше можливостей вирішувати проблеми територіальної громади Луцька, а також реалізовувати стратегічні плани.

Читайте також: На Волині депутат незаконно отримав у власність понад шість гектарів землі

Водночас, цього тижня міський голова підписав мирові угоди із двома підприємствами, які використовували земельні ділянки без правовстановлюючих документів. Мирові угоди полягають у тому, що ці підприємства добровільно сплатять в бюджет 1,87 мільйонів гривень земельних платежів.

"Із цього приводу прокуратура подала позов у господарський суд Волинської області, і вже під час судового розгляду домовились про укладання мирової угоди. Тож, підприємства наповнять бюджет міста на вказану суму, яка надійде до казни протягом шести місяців", – зазначив Ігор Поліщук.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook