З 22 травня в Україні планують другий етап послаблення карантинних обмежень. Зокрема, передбачається поетапне відновлення роботи громадського транспорту.

Читайте також: На Волині 635 людей заражених коронавірусом: де зафіксували нові випадки інфікування

Про готовність луцьких перевізників до початку роботи транспорту в умовах карантину вели мову сьогодні під час чергового онлайн засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки. Готовність до запуску системи електронної оплати проїзду підтвердили й у ТОВ "Сіті Кард". Тож у Луцьку питання відновлення роботи громадського транспорту розглянуть одразу після ухвалення відповідної постанови Кабінету Міністрів України, повідомляє Відділ інформаційної роботи міської ради.

Учасники засідання ознайомились із епідемічною ситуацією у Луцьку. Так, станом на 19 травня 2020 року у Волинській області зафіксовано 635 випадків захворювання на Covid-19, за останню добу додалося 10 нових випадків. 138 із них зареєстровано у місті Луцьку. За добу сімейними лікарями було виявлено 149 хворих на ГРВІ та грип, з них 90 дітей. Встановлено також 1 підозру на зараження коронавірусом, а також за минулу добу у місті додався ще один летальний випадок. Продовжується виявлення та тестування контактних осіб, контроль за особами, що знаходяться на самоізоляції.

Не припиняється контроль і за об’єктами торгівлі, а також закладів, які нещодавно відновили роботу. Працівники Головного управління Держпродспоживслужби сьогодні перевірили більше десятка об’єктів господарювання, зокрема ринки, перукарні, салони краси, заклади громадського харчування, продовольчі та непродовольчі магазини на предмет дотримання протиепідемічних заходів. Зафіксовано кілька порушень: відсутність дезінфікуючих засобів, відсутність журналу здоров’я працівників, нехтування засобами індивідуального захисту. Схожі порушення у різних закладах та на ярмарках сільськогосподарської продукції фіксували і працівники департаменту муніципальної варти. Профілактично-роз’яснювальна робота серед населення міста триває.

Читайте також: На Волині заборонили повідомляти про померлих та народжених до закінчення карантину

"Як бачимо, небезпека не відступає. На жаль, щодня у Луцьку реєструються нові випадки захворювання на коронавірус. У нас виникають цілі вогнища хвороби, як родинні, так і колективні. Потрібно докласти максимум зусиль, аби не допустити різкого зростання кількості захворілих", − зазначив під час засідання секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт.

Також він подякував працівникам Держпродспоживслужби, поліції та муніципальної варти за оперативне реагування на усі порушення вимог карантину.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook