Сьогодні відбулося чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, під час якого обговорювалися питання протидії поширенню коронавірусу у нашому місті. Про це інформує Луцька міськрада.

Читайте також: Де на Волині виявили нові випадки інфікування коронавірусом

Розпочинаючи нараду, начальник управління охорони здоров’я Володимир Лотвін детально проаналізував ситуацію із захворюванням на COVID-19 по Україні та у Луцьку зокрема.

"За минулу добу до сімейних лікарів звернулися 184 лучанина (101 дитина та 83 дорослих). Виявлено 8 підозр на COVID-19, серед них одна дитина та двох хворих на пневмонію, одного з них направлено на лікування в обласну інфекційну лікарню", – доповів Володимир Лотвін.

Варто зазначити, новим джерелом спалаху захворювання на COVID-19 стало гематологічне відділення обласної лікарні.

За словами секретаря міської ради, виконувача повноважень міського голови Григорія Пустовіта, там, де оперативно виявляли джерело захворювання, там і є позитивний результат.

"У нас є декілька вогнищ спалаху захворювань. Кожна хвороба починається з першого випадку і, на жаль, ці перші випадки – люди, які приїхали з-за кордону. І тут важлива саме відповідальність та самодисципліна саме цих людей", – наголосив Григорій Пустовіт.

Читайте також: У місті на Волині COVID-19 побороли два пацієнти, один з них – лікар

В основному, в місті усі дотримуються вимог карантину. Але викликає стурбованість скупчення людей, які хочуть оплатити послуги, біля приміщення банків. Тут контролювати громадян мають самі співробітники даних установ.

Працівники національної поліції продовжують перевіряти, чи дотримуються супермаркети заходів карантину. Перевіряють людей, що повернулися з-за кордону, а таких у Луцьку – 618 осіб, з них 97 залишаються ще вдома на самоізоляції.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook